Marge Tooming-Pullisaar BFAAst ja Kevin Moore CISIst lepingu allkirjastamisel

Marge Tooming-Pullisaar BFAAst ja Kevin Moore CISIst lepingu allkirjastamisel

Baltimaade Finantsnõustajate Liit (Baltic Financial Advisors Association – BFAA) alustas koostööd Chartered Institute for Securities & Investment-ga (CISI) investeerimisnõustajate litsentseerimiseksamite väljatöötamisel.

BFAA tegevjuhi Marge Tooming-Pullisaare sõnul on CISI BFAA jaoks strateegiline partner: „CISI pakkus Baltimaade pankade ambitsioonikamatele litsentsitaotlejatele võimaluse saada rahvusvaheliselt tunnustatud ACSI kvalifikatsioon. Lisaks andis CISI meile ligipääsu oma õppematerjalidele, mis võimaldab meil kiiresti avaldada professionaalse investeerimisalase õpiku eesti, läti ja leedu keeles,“ ütles Tooming-Pullisaar ning lisas, et BFAA andis nõusoleku tunnustada kahte CISI kvalifikatsiooni võrdsustatuna oma litsentseeritud kvalifikatsioonidega.

Tänavu viimases kvartalis kasutusele võetavad BFAA litsentseerimiseksamid on vastavuses 2018. aastal jõustuvate Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve Asutuse (ESMA) ja EL-i kindlustustoodete turustamise direktiivi (IDD) suunistega. Regulatsioonide eesmärk on tagada, et klientidega tegelevad töötajad kõigis Euroopa finantsteenuseid pakkuvates asutustes vastaksid oskustelt antud nõuetele ning et nad pühenduksid järjepidevalt enda kvalifikatsiooni tõstmisele.

BFAA – Baltic Financial Advisors Association ehk Baltimaade Finantsnõustajate Liit – on mittetulundusühing, mille asutasid ühiselt Eesti Pangaliit, Läti Kommertspankade Liit ja Leedu Pankade Liit eesmärgiga luua ja hallata kvalifitseerimis- ja litsentseerimissüsteemi isikutele, kes tegelevad investeerimisnõustamisega ja/või vahendavad kindlustustooteid BFAA-ga liitunud ettevõtetes. BFAA-ga on liitunud Swedbank, SEB, Nordea ja DNB.

CISI teeb koostööd finantssektori järelevalveasutuste, ettevõtete ja kutseorganisatsioonidega kogu maailmas. Mullu tegi CISI investeerimisnõustajate litsentseerimiseksami üle 40 000 inimese 80 riigis. CISI peakontor on Londonis ning harukontorid Dublinis, Singapuris, Hong Kongis, Manilas, Dubais, Mumbais ja Colombos.